Knallrött guld

Nya vyer och upplevelser som blir klistermärken i minnesbanken. Eskapism, i fiskets värld. Det kan vara en snabb utflykt till en ny sjö, eller varför inte en långfärd rätt ut i den veritabla vildmarken. Helikopterns rotorblad har knappt stannat förrän vadarbrallorna prasslar runt benen och flugtafsarna knyts till något litet krypliknande i änden. Man kippar nästan efter andan. Så andlöst vackert är det. Sulitelmas snötäckta topp i fjärran, kristallklart vatten, som smakar ljuvligt och är en ära att få kliva ner i. Niogradigt vatten kastar sig ner i sjöar och sel.Glaciärvatten som också blir hem åt fjällets storvilt – strömlevande röding, öring och harr. Josef och jag knäpper bilder så det knastrar. Och så svingar vi flugspöna. Josef med ackuratess, jag själv och Jacob med …. ehhh entusiasm


Döm om min ohöljda förvåning när det faktiskt lyckas över förväntan för mig. Flugfisket har alltid varit nerprioriterat i min fiskevärld. Ska tiden räcka till får man fokusera. Och med hårdfört spinnfiske efter ett otal arter och fiskets Formel 1 – mete – efter måhända ännu fler arter, blir det svårt att fastna i ännu ett träsk. Men fasen vet om jag inte har gått ner mig ordentligt nu ändå. Röding på torrfluga, öring på nymf och bad i iskalla fjällsjöar efter svettiga vandringar i en miljö man drömmer febriga drömmar om att få återvända till. Nya vyer berikar livet. Nya upplevelser värmer själen.


12 reaktioner på ”Knallrött guld”

  1. Jävul vad avundsjuk jag blir!<br />Har längtat tillbaka till kupperad terräng i 2 år nu, inte blev det av i år heller….ännu i alla fall.<br />Jag får nöjas med er andra så länge.<br />Kul att du svingar klumplina….kanske blir en blanking på den i höst…hehe<br />Skitfiske på dig !

  2. Så vackert! Det är såna resor man ligger o drömmer om när man inte står längs med vår vackra kust o dänger efter blankt :)<br /><br />Var det en färdig paketresa eller i egen regi? (blir ju onekligen sugen att kolla lite på möjligheterna!) …i och för sig behövs nog &quot;en&quot; kurs i flugfiske dessförinnan.<br /><br />Grymt!<br /><br />//Robert

  3. Det är sådant man kallar livskvalitet va?<br />Själva packar vi ner fiskeprylarna och möter resterande 33,33% av laget: Den onde, gode och Nicklas i Luleå på Torsdag.<br />Därefter väntar en 6 dagar lång naturupplevelse i bla. Tärnaby, Laisälven, Arjeplog och slagnäs.

  4. Hej Nicka! Vad kul! Vackert collage. Jag har ju funderat lite på varför du inte fiskar fluga. Men jag förstår dig. Det är lätt att halka dit… Precis som jag &quot;aktar mig&quot; för mete. Apråpå detta – mina sutarförsök ska jag summera under ditt gamla inlägg, när jag är klar.<br /><br />Tight lines<br />Mats

  5. Tack Mats! Jag har fiskat lite fluga, med betoning på &quot;lite&quot;. <br />Och som jag antyder i blogginlägget är det egentligen en fråga om ett aktivt val som grundar sig på min insikt att varken tiden eller pengarna räcker till allt man vill göra. <br /><br />Jag brinner för allt fiske och testar gärna det mesta, men fokuserar på spinn och mete (som i sig är mer än vad man egentligen mäktar

Kommentarer inaktiverade.