Alltings mirakel

Naturens eget sätt att bara vara, bara fungera, samverka och bara imponera i sin självklarhet kommer alltid att göra mig varm inombords. En kväll i sutarland spär på den där sköna känslan.

Sutarhannens broskiga bukfenor, ibland kolorerade av häpnadsväckande färger, är kanske inget supermirakel i sig. Men ändå. Naturens skapelser kommer i både färg, form och funktion. Ibland i alla tre – och fler därtill.
Som hos det knallröda ögat som sneglar från håvgarnet. Det hypnotiserar, drar och berättar. Sutarens kraftfulla fenor, vildsinta temperament under ytan förbyts i ett stilla och sorgset uttryck där ovan. Så får den kraft när den är åter i sitt rätta element. Borta på ett ögonblick. Perfekt kamouflerad. Och det här är bara en enda fiskart. Alla de andra imponerar på samma sätt. Och samma sak med växter, fåglar …

En blodröd måne stiger. Nattfukten faller och fågellätena har tystnat. Jag vill inte hem, men måste. Jag har blivit en gammal gnet som börjar bli ett med den här naturen. Det bekommer mig inte. Jag trivs i miraklet.

6 reaktioner till “Alltings mirakel”

  1. Hej. Fått nån näbbis än 😀 Vad har föresten hänt med fiskeland gotlands hemsida? updatering kanske? Mvh Erik

  2. Jodå. Fick näbbisar häromdagen – även om jag sysselsätter mig med en del annat. <br /><br />Fiskeland-sidan ska uppdateras. Men just nu har det bara varit lite annat serverstrul, så den kommer upp igen. Tillsvidare går den att nå via http://www.fiskelandgotland.com (istället för .se – som alltså snart återkommer).

  3. Hej,<br /><br />Skall ned till Gotland nästa helg och funderar på att ge mig ut och försöka fånga någon havsöring. Har vattnet blivit för varmt så att dem är längre ut eller går dem fortsatt längs stenstränderna?

  4. Hej. Det går att fånga öring i stort sett året om. Men blir det för varmt drar de förstås utåt under störssta delen av dygnet. Kvällar och tidiga morgnar kan vara grejen om det inte är någon hemma dagtid. Än så länge är det ju relativt kallt i böljan…

  5. vi uppskattar verklign din poetiska sida med ett mycket magnifikt innehåll. vår favorit del i texten är det stycke som avslutas med fåglar… Man börjar genast fundera på vad som komma skall…? Är det kanske en fortsättning på texten? vi vet dock att detta är en fiskeblogg men skulle även uppskatta om du berättade även om fåglar då det är ett av våra stora intressen. det finns inget som slår en

  6. Hej och tusen tack för varma kommentarer. <br /><br />Mitt fågelintresse är visserligen stort, men någon ornitolog är jag dessvärre inte. Men jag kommer garanterat att fortsätta mixa fiske med egna betraktelser och infall om djur, natur och allt annat.

Kommentarer inaktiverade.