Gott nytt fiskeår – med nya planer

Gott nytt fiskeår!

2020. Det låter nästan overkligt, på många plan. Det låter också en smula obegripligt att jag startade den här bloggen för över 14 år sedan. Med åren har jag haft många tankar om att göra om, eller kanske stänga ner bloggen. Uppmuntrande ord på vägen, eller behov av att kunna föra ut olika budskap, har i regel fått mig att fortsätta (även om jag numer har mindre tid eller ambition för tätare uppdateringar). 
Men 2020 kommer förmodligen innebära någon form av förändring
. Jag vet inte exakt hur. Kanske fortsätter bloggen i någon form, kanske ändrar jag inriktning, kanske placerar jag tankar och bilder i något annat forum. Eller så … För tillfället vet jag faktiskt inte.

Jag nämnde tidsbrist. Kanske har jag lagt lite för mycket tid på obetalt, men roligt jobb. Oklart. Men det finns viktigare anledningar som fått mig att fundera över bloggens framtid. Idag har så mycket av kommunikation och tankar flyttat över till de sociala medierna. På sätt och vis är en sida som denna ganska irrelevant i medielandskapet anno 2020. Så var det inte för snart 15 år sedan. Jag har tacksamt nog fortfarande följare som surfar in på min specifika sida i informationsöverflödet. Men det känns mer och mer som om det inte längre är en självklar kanal. 

Det kanske helt enkelt är dags för ett nytt sorts upplägg. 


Med detta sagt vill jag tacka alla som läst, kommenterat, stöttat, kommit med glada tillrop och tyckt till genom åren. Nästan 600 blogginlägg, en miljon sidvisningar senare, sitter jag här och funderar. Det svindlar. Jag vet inte var jag tar vägen med min blogg, eller hur jag kommer göra framöver. Det kanske blir något inlägg till – här eller i annan form.

För att kickstarta 2020 kommer här ett par foton från silvret som trots alla funderingar simmar i havets bölja, som ofta gäckar oss, men ibland blidkar oss. Havsöringen – som alla fiskarter en sportfiskare jagar – är ibland mytiska väsen, åtminstone alltid en smula mystiska. Ibland löser man den omöjliga rebusen genom en ny tankebana, ibland med en portion tur, ibland inte alls.

Vi kämpar på, vi försöker, vi gör om, gör rätt, gör fel. I vår strövan söker vi mönster, hoppas på mirakel och börjar om. Det glimmar till mellan varven, det blåser hård motvind långa perioder. Sådant är livet på kusten. Dit vill jag tillbaka. Hela tiden.

Over and out. 2020 – välkommen!4 reaktioner till “Gott nytt fiskeår – med nya planer”

 1. Gott nytt år Nicka!
  Tack för alla år. Ditt engagemang för öringen, "fönstret" mot Gotland som din blogg inneburit, etiken kring fisket och alla läckra bilder som skapat inspiration har varit ovärdeligt för en havsöringsjunkie som mig som inte bor och lever på ön men ständigt längtar dit.

  Grymt jobbat!

 2. Gott nytt år och tack själv, HaLster. Utan följare, glada tillrop och engagemang från besökare hade jag inte haft den här bloggen igång över huvud taget .
  Jag hoppas att du hänger med om jag hittar ett nytt forum, eller vad som än händer. Vi får se, som sagt. 🙂

  Skitfiske!

 3. Nej! Snälla sluta aldrig skriva dina fina, tänkvärda och inpirerande inlägg för då kommer jag börja storgråta så att Östersjön svämmar över och då kan du ju inte fiska där mera.

  Hälsningar Träsktrollet

 4. Kära Träsktrollet.

  Jag lovar att inte sluta skriva. Det blir artiklar och andra alster. Det kanske blir bloggande också. Jag måste bara fundera på upplägg, mediekanal, placering och frekvens.

  Någon översvämning vill vi inte ha. Det får vi styra bort. 🙂

Kommentarer inaktiverade.